Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Αρμονική Συμβίωση

Μερικές χρήσιμες συμβουλές.....
Η νεαρή σύζυγος που θέλει να διατηρήσει την αγάπη του αντρός της, ή η μνηστή που θέλει να διατηρήση ζωηρή την συμπάθεια του νέου που θα γίνει ο αυριανός σύντροφος της ζωής της, δεν πρέπει να βασίζεται μόνο στα φυσικά της χαρίσματα ή στην τρυφερότητα της αλλά να δείχνει σε κάθε ευκαιρία αυτά τα ευγενικά και λεπτά αισθήματα που ειναι για τον αντρα ο πιο γλυκός δεσμός. Ιδού μερικές μικρές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν σ΄αυτον τον τομέα.

Οταν θέλει να περάσει τά βράδυα μαζί σας στο σπίτι.
Αν δεν θέλει ομως ....δεν πρέπει να διαμαρτύρεστεΜή τον αναγκάζετε να κάθεται να σας βλέπει να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού, σαν να σας ηταν απόλυτα αδύνατο να τις αφήσετε για άλλη ώρα. Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα για εναν αντρα σε στιγμές που θέλει να τις περάσει με την γυναικούλα του, να την βλέπει να μαντάρει κάλτσες (δεν χρειάζεται ...πετάμε τις τρύπιες ..), να σιδερώνει σεντόνια (γιατί σε ασιδέρωτα δεν μπορεί να κοιμηθεί ; ), ή να κάνει πράγματα αυτου του είδους (πλήρωνε οικιακή βοηθό ή κάντα μόνος σου).

Τις ελεύθερες ώρες του, που επιθυμεί να σας αφιερώσει:



Αποφεύγετε να καλείται φίλες σας και συγγενείς σας, γιατί η παρουσία ξένων (μόνο οι δικοί σας ειναι ...ξένοι) θά τάραζαν αυτή την ατμόσφαιρα οικοιότητας που ακριβώς επιθυμούσε εκείνος.Προστατεύετςε αυτές τις μικρές οάσεις μοναξιας που ειναι τόσο γλυκές για ενα ζευγάρι και που θα τις διανθίσει ή ψυχική σας επικοινωνία.

Οταν θέλει να σας πάρει να φάτε έξω



Προσπαθείτε να είσθε έτοιμη τήν ώρα που συμφωνήσατε, γιατί άν η βραδυτητα σας να ετοιμασθήτε τον ανάγκαζε να περιμένει πολύ, στο τέλος θά αρχιζε να ανυπομονεί και την βραδιά σας θα την χαλούσε μια σκιά κακοκεφιάς. Ενω αν την στιγμή που βγαίνατε απο το σπίτι θυμόταν οτι εχει ποδόσφαιρο και δεν πρέπει να το χάσει εσεις δέν επιτρέπεται να διαμαρτυρηθήτε.

Του αρέσει να μένει με τα παιδιά


Οταν γυρίζει απο την δουλειά του, τρελαίνεται να παίζει με τα παιδιά;;.Πρέπει όμως εσεις να φροντίσετε ώστε τα παιδιά να μην χαλάνε τον κόσμο με φωνές και τρεξίματα καί άλλα θορυβώδη παιχνίδια, που στο τέλος θα τον ενοχλούσαν και ακόμη θα τον εκνεύριζαν.Τα παιδιά μπορούν να κάνουν τις τρέλλες τους οταν λείπει ο μπαμπάς. Οργανώστε τους ήρεμα παιχνίδια. Μια καλή λύση ειναι να βλέπει φωτογραφίες των παιδιών του να παίζουν.
Του αρέσει να ξεκουράζεται σε μια ωρισμένη πολυθρόνα;



Αποφεύγετε λοιπόν να διαμαρτύρεστε κάθε φορά που κάνει την κίνηση να καθίσει σε τούτο ή σε κείνο το κάθισμα με την δικαιολογία οτι αυτό λερώνεται ή καταστρέφεται. Τα ωραία άνετα πράγματα που έχετε στο σπίτι σας ειναι φτιαγμένα για να σας εξυπηρετούν και δεν επιτρέπεται να φυλάγωνται σαν αντικείμενα μουσείου.
Αν του αρέσει το κάπνισμα




Μη πηγαίνετε αντίθετα σ΄αυτη την συνήθεια του γκρινιάζοντας κάθε στιγμή οτι αφήνει να του πέφτει η στάχτη στο χαλί ή οτι κινδυνεύεια να κάψει το βελούδο της πολυθρόνας. Εχετε του πρόχειρα τα αναγκαία σταχτοδοχεία και αφήνετε τον να απολαμβάνει με γαλήνη αυτην την αθώα διασκέδαση.
Να είσθε περιποιημένη και καλοντυμένη





Ακόμη κι οταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού, μη λησμονείτε οτι ο αντρας συχαίνεται την παρουσία μιας γυναίκας που φορά βρωμικα ρούχα ή απλώς ατημέλητα.Μη νομίζετε οτι πρέπει να φοράτε φορέματα πολυτελείας. Με λίγα έξοδα μπορείτε να εισθε πάντοτε περιποιημένη και ευχάριστη.
Οπως καθάριζα , βρήκα ενα παλιό, μα πολύ παλιό τεύχος του περιοδικού Η ΓΥΝΑΙΚΑ απο όπου και αντέγραψα το αρθρο αυτό.
25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1957 - 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1958
ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΥΧΟΥΣ 207. ΤΙΜΗ ΔΡΑΧΜΕΣ 6.
Τα σχόλια δικά σας.






6 σχόλια:

  1. Χαχαχαχα, ακριβώς έτσι (ξε)ντύνομαι όταν μαγειρεύω, που το ήξερες??!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι εγώ έτσι ντύνομαι όταν μαγειρέυω. Οταν σιδερώνω να δεις τι φοράω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ειχα διαβασει και γω και απλα φρικαρισα.
    το καταχωνιασα κι ολας μην παει και το βρει ο Δ. και αρχιζει να μου ζηταει ολα αυτα τα καταπληκτικα πραγματακια που κανουν τη ζωη "ομορφη". τωρα σκεφτομαι οτι πρεπει να το καψω και να φαω τις σταχτες
    ωχχχ καπελακι κανε αλλη αναρτηση να φυγει αυτη μην παει και τη δει.
    χιχιχι
    φιλακια φιλεναδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα αν σου πω οτι επειδή είμαι παλαιάς σχολής ..έρχονται αυθόρμητα όλα αυτά στη καθημερινότητα μου; Καλημέρα φίλη μου και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. !!! Ήθη εποχών άλλων.. Εποχές που το θέατρο ανθούσε, όχι μόνο σαν τέχνη. Αν η παράσταση ήταν καλή, το αμήν,και το καλό όνομα, επισφράγιζε αντί παλαμάκια κι ενθουσιασμό την αυλαία. Το τι βαστούσε ο ηθοποιός για τον εαυτό του, λίγη σημασία είχε.. Γιατί δεν θα προλάβαινε ποτέ να κάνει απολογισμό.

    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....