Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Συναντήσεις

Αυτή η μπάλλα κύλλησε περίεργα οπως μάζευα τα ξύλα απο το κλάδεμα των ελιών.Την κοίταξα λίγο πιο προσεχτικά και ειδα οτι οταν την άγγιζα κουνιόταν. Δεν πίστευα την καλή μου τύχη. Μόλις ειχα συναντήσει εναν ακανθόχοιρο. Στο χωριό τον λένε σκαντζοχέρι.Κάθισα δίπλα του. Τα ξύλα θα τα μάζευα αργότερα. Σιγά - σιγά, αγκάθι - αγκάθι ,άνοιγε. Μετά απο 30 λεπτά φάνηκε αυτό το μουτράκι. Στις επόμενες 2 ώρες δεν κούνησε απο την θέση του. Κοιμόταν ,πέφτουν σε χειμερία νάρκη .Τό άλλο πρωί δεν ηταν στην θέση που τον άφησα. Ελπίζω να μη βρέθηκε σε καμμιά γύφτικη κατσαρόλα -τον θεωρούν μεζέ- αλλά απλώς να βρήκε καλύτερο κρυψώνα.
Λίγο αργότερα κάτω απο εναν βράχο βρήκα το φίδι αυτό. Λάθος οχι φίδι, φιδοπουκάμισο. Και μου έκανε εντύπωση γιατί δεν ειναι η εποχή που αλλάζουν δέρμα. Το πήρα , το κουλούριασα για να μπορέσω να το φωτογραφίσω,και μετά το μέτρησα . Ενα μέτρο και δέκα εκατοστά. Κάμποσο μεγάλο . Δεν ξέρω τι ειναι αλλά ελπίζω να μη το συναντήσω.




4 σχόλια:

  1. Πολύ σπάνια ανάρτηση και πρωτότυπη. Συγχαρητήρια. Υποκλίνομαι στο Έκτακτο που σου χάρισε αυτή την ωραία ευκαιρία αιχμαλωσίας του Μικρού κι Ελάχιστου.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o logos sinada rtin eikona kai i eikona akolouthi ton logo... ena dipolo evlogimeno
    kalispera
    ps. sto blog tis vivian giadikiaroglou iparxi mia empnefsmeni photografos sta contacts tis. elpizo na vreis koines anafores an kai exo kero na do ti selida tis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβερή φατσούλα ο σκαντζόχοιρος! Χαρά στην υπομονή σου! :)
    Όσο για το φιδοπουκάμισο, ανατριχίλα με πιάνει!

    Έχεις πρόσκληση να γράψεις για τα παιδικά σου παιχνίδια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. π.κ.σας ευχαριστώ πολύ.Ηταν κατι πρωτόγνωρο για μένα και το χάρηκα.

    hasapi grammata ευχαριστω.Μπηκα στο blog που μου έγραψες και πραγματικά εχει να ανεβάσει ανάρτηση περιπου 10 μήνες.

    renata ευχαριστω για την πρόσκληση και την αποδέχομαι.Αν θέλεις ενα κομμάτι φιδοπουκάμισο-φέρνει γουρι λένε-να σου δώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....