Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Μαγική βραδια

Ζούμε σ΄εναν κόσμο μαγικό,
με φόντο την Ακρόπολη, το Λυκαβητό.......

Με το τραγούδι Ελένη, ξεκίνησε η χθεσινή συναυλία του Θ.Μικρούτσικου στο Ηρώδειο.
Μαγική βραδιά. Γεμάτο το αρχαίο Θέατρο, με ενα κοινό ενθουσιώδες που δεν σταμάτησε να σιγοψιθυρίζει τους στίχους των τραγουδιών.
Ο Θ.Μικρούτσικος ειτε καθόταν στο πιάνο ειτε διεύθυνε την ορχήστρα γέμιζε με την πληθωρική του παρουσία ολον τον χώρο.
Οι τραγουδιστές συμμετείχαν οχι μόνο με την φυσική τους παρουσία στον χώρο αλλα με την ενταση που εδιναν στην ερμηνεία κάθε τραγουδιού. Σε κανένα τραγούδι δεν μου δημιουργήθηκε η εντύπωση οτι....αντε να το πουμε να τελειωνουμε.
Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα αλλα τραγούδια, ο κόσμος -κι εγω- ξεσηκώθηκε μόλις άρχισαν τα τραγούδια σε στίχους του Ν.Καββαδία.
Ταξίδεψα ,οχι μόνον στις θάλασσες των τραγουδιών, αλλα πίσω στα χρόνια της νιότης μου, οταν πρωτογνωρισα τον ποιητή και τα ποιηματα του διαβάζονται ξανά και ξανά.
Χάρηκα, με την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό της κόρης μου.
Στο τέλος ορθιοι χειροκροτούσαμε τον συνθέτη και τους ερμηνευτές, φωνάζοντας ..κι αλλο ,κι αλλο.........χωρίς δυστυχώς να μας κάνουν το χατήρι.

Ηταν μια μαγική βραδιά.
(Επειδή δεν βάζω μυαλό -ποντιακό κεφάλι - ξαναφόρεσα τις πλατφόρμες μου.)

7 σχόλια:

  1. Οπως την περιγράφεις πρέπει να ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή βραδιά, μια μουσική πανδαισία!!
    Πάντα τέτοια εύχομαι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ... ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ... ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΧΩΡΙΣ "ΚΙ ΑΛΛΟ" ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ... ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ... Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΑΙΡΙΑΖΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ... ΘΕΩΡΗΣΑ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ "ΣΤΗΣΙΜΟ" ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΡΜΟΖΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΗΡΩΔΕΙΟΥ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΘΑΡΣΗ... ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ... ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ Θ. ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ, ΗΤΑΝ ΕΚΔΗΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ... ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΟΙΝΑ... ΜΟΥ ΕΛΛΕΙΨΕ ΛΙΓΟ Ο "ΗΡΩΔΕΙΑΚΟΣ" ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ, Ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ... Ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ (ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ "7 ΝΑΝΟΥΣ..." ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ!!! - ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)... ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΒΡΑΔΙΑ... ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ... ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που σε "γέμισε" η έξοδος με την κόρη σου.

    Διάβασα και τη σεβαστή γνώμη του Βαγγέλη για τη μαγική βραδιά.

    Τελικά το αποτέλεσμα επηρεάζεται και από τη βαρύτητα των επιμέρους παραγόντων (πέρα από το καλλιτεχνικό μέρος, ψυχολογία της στιγμής, συγκινησιακοί παράγοντες κ.α.)
    Το γεγονός πως ήταν μια "γεμάτη" για σένα βραδιά, αυτό είναι που για μένα μετράει.
    ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ...

    Φιλί και Γλαρένες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ΄ευχαριστώ ΕΛΕΝΑ για τις ευχές σου.

    Να εχεις μια ομορφη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαγγέλη, σ΄ευχαριστω για την επίσκεψη σου και για την κατάθεση των σκέψεων σου.
    Θεωρώ οτι το Μέγαρο ΜΟυσικής ειναι πιο κατάλληλο για τέτοιου ειδους μουσικές παραστάσεις, με την διαφορά οτι οταν ακούς Καββαδία χρειάζεσαι εναστρο ουρανό και ενα νυχτερινό αεράκι για να ΄΄ζείς ΄΄ πιο έντονα τα τραγούδια.
    Το κοινό πράγματι δέχθηκε την αποχώρηση των καλλιτεχνών ευκολα, το θεώρησα ομως σαν ενδειξη σεβασμού οχι σαν έλλειψη ενθουσιασμού.
    Κάθαρση βιωσα σε παράσταση αρχαίου δράματος, απο μόνο του το Ηρώδειο δεν μπορει να σου την προσφέρει μέσα απο μια οποιαδήποτε εκδήλωση ,οσο ποιοτική και να είναι. Και η γνώμη μου ειναι οτι τέτοιου ειδους παραστάσεις δεν ταιριάζουν γενικα σε κανένα αρχαίο θέατρο. Θα ηταν καλύτερο να γίνονται σε ανοικτά θέατρα που υπάρχουν αρκετα στην Αθήνα.
    Τώρα για τον ΄΄Ηρωδειακό ΄΄ ενθουσιασμό ,δυστυχώς για μένα δεν εχω εμπειρία για να μπορώ να κάνω σύγκριση. Ηταν η δεύτερη φορά που παρακολούθησα παράσταση εκεί και το περίεργο ειναι οτι και η πρώτη φορά, ηταν μια παράσταση όπερας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γλαρένια μου αυτο που με εντυπωσιάζει σ΄εσενα ,ειναι που ΄΄πιάνεις΄΄ τίς μικρές λεπτομέρειες. Ναι , συγκινήθηκα πολύ με την χαρα της κόρης μου, με τον ενθουσιασμό της. Και με την αποκάλυψη οτι διαβάζει πολύ Καββαδία.
    Να εχεις μια ομορφη μέρα.
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....