Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Εναν καφε στον άγιο

Παρακολούθησα τους α΄ Χαιρετισμούς την παρασκευή.Η εκκλησία γεμάτη. Λίγο πριν τελειώσει η λειτουργία ο παπάς βγήκε για το κήρυγμα.

Ποτέ δεν μου άρεσε το κήρυγμα,και ιδίως οταν προσπαθούν να ερμηνεύσουν το Ευαγγέλιο.Ειναι πολύ σοβαρή υπόθεση η ερμηνεία του Ευαγγελίου για να γίνεται ετσι βιαστικά και επιπόλαια,τολμώ να πώ.

Τέλος παντων δεν ειναι αυτο το θέμα μου. Βγήκε ο παπας και άρχισε ...........

Ξεκινώντας απο την ημέρα των Χαιρετισμών-που την χαρακτήρισε χαρμόσυνη μέσα στο πένθος της σαρακοστής-προχώρησε γρήγορα στα πάθη της Μ.Εβδομάδας,γύρισε λίγο πίσω,στον Παράδεισο των πρωτοπλάστων -εκεί ειπε οτι ο Θεός ειχε την ευκαιρία να νουθετήσει τους αμαρτωλούς τραβόντας τους το αυτί,προτίμησε όμως να στείλει τουν Υιό του να μαρτυρήσει-και ξαναγύρισε στο παρόν λέγοντας οτι θα βγεί δίσκος ,και να πούμε οτι συναντάμε τον Αγιο....και τον κερνάμε εναν καφέ,και να βάλουμε στον δίσκο το αντίτιμο του καφέ.

Ο δίσκος βγήκε για τους καινούριους πολυελαίους της εκκλησίας, που τους ζήτησε το εκκλησίασμα .Προσωπικά δεν ζήτησα ποτέ να αλλαχτούν οι παλιοί και ειμαι περίεργη να μάθω πόσοι και ποιοί ηταν αυτοί που εισηγήθηκαν την αλλαγή και τελικά εισακούστηκαν.

Το θεωρώ όμως υποκρισία να μας νοιάζουν οι πολυελαιοι οταν ΕΔΩ κοιμούνται άνθρωποι.

Ο συγκεκριμένος ...σωλήνας , βρίσκεται στον σ.σ. Λαρίσης και μέσα πέρασαν τις νύχτες του χειμώνα άνθρωποι. Την οπή στα αριστερά οπως βλέπουμε την φωτο,την ειχαν κλείσει με

ναύλον και το βράδυ έβαζαν - αφού ειχαν μπεί μέσα -στην αλλη οπή ενα παλιό κιβώτιο, για να προφυλαχθούν απο ζώα......τετράποδα ή δίποδα.

Ο πάτερ κατεληξε λέγοντας οτι το Πάσχα θα ειναι φέτος ιδιαίτερα ομορφο με καινούριους πολυελαίους .
Εν κατακλείδι...........σιγά τον πολυέλαιο.

2 σχόλια:

  1. Τα καλά και συμφέροντα ταις ...τσέπαις μερικών

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
    (υ.γ. αλήθεια πως είναι στην καθαρεύουσα η τσέπη....δε θυμάμΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα, αλλά πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε τέτοιες κινήσεις.
    Ευτυχώς, προσωπικά δεν αναγκάστηκα ακόμη κατ' αυτό τον τρόπο!

    Χαίρε γέφυρα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....