Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Γεια σας.....
Επέστρεψα απο την Κρήτη πριν λίγες μέρες.
Με το βγήκαμε απο το λιμάνι εγινε ανακοίνωση οτι ο ενας κινητήρας μας άφησε χρόνους και θα πηγαίναμε μόνον με έναν. Πάλι καλά που είχε μπουνάτσα αλλιως ούτε να το φανταστώ πως θα πηγαίναμε. Πρώτη φορά είδα πλοίο να σέρνεται στην θάλασσα. Τέλος πάντων.

Στο χωριό είχα κι ενα ατύχημα. Εσπασε ο φρονιμήτης μου -ετσι εξηγείται που δεν φρονίμεψα ακόμη- και μου πετσόκοψε την γλώσσα. Απο το χωριό εκλεισα ραντεβού για εξαγωγή που όμως τελικά έγινε προχθές.

Εχετε δίκιο.... ακόμα δεν γύρισα και στην γκρίνια είμαι.
Ομως μη νομίζετε οτι κάθισα εκεί.
Τελείωσα την ζακέτα που σας είχα πεί.
Εγινε υπέροχη. Κι οταν την φόρεσε μια σγουρομάλλα πριγκήπισα -που γι αυτήν προοριζόταν- ήταν σαν να βγήκε απο βιβλίο της Τζαίην Οστεν.

Επλεξα κι ενα κασκόλ γιακά. Πολύ ευκολος αλλα και πολύ πρακτικός και ζεστός.
Μου άρεσε πολύ και θα πλέξω κι αλλον ,αλλά αυτή την φορά λέω να τον κάνω λάστιχο.Καί σήμερα, τώρα που γράφω τα μήλα που βλέπετε ξεραίνονται στον φούρνο.
Τι θα γίνουν;;;;; Τσάι !!!!!
Εχω πιεί και είναι υπέροχο. Γλυκό- δεν χρειάζεται ζάχαρη- και πολύ αρωματικό.
Το φτιάχνει μια φίλη μου πάντα μαζί με λίγο τζίτζερ, και είναι απολαυστικό.

Δεν είναι κατάλληλα όλα τα μήλα . Καλά είναι τα φυρίκια που είναι και πολύ αρωματικά.
Τα συγκεκριμένα μου τα έδωσε ή φίλη μου, είναι απο το κτήμα της και είναι μια ντόπια ποικιλία,καί φυσικά τελείως οικολογικά.
Να είστε όλοι καλά και να έχετε ενα όμορφο σαββατοκύριακο

8 σχόλια:

  1. Επέστρεψες:)
    H ζακέτα είναι καταπληκτική.Λάτρεψα τα χρώματα της.
    Οσο για τα μήλα τα φτιάχνουμε κι εμείς εδώ(πόντιοι γαρ, τα ονομάζουμε τσήρια)
    μόνο που τα στεγνώνουμε στον ήλιο.Μου αρέσουν πάρα πάρα πολύ.Θα τα δοκιμάσω και στον φούρνο διότι έτσι απαλάσσομαι από την διαδικασία της ξήρανσης
    Ρίξε μια ματιά εδώ http://telaresdelsurcba.blogspot.com/
    Σε φιλώ και σε καλημερίζω,νάχεις μια όμορφη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μου φίλη ενα μεγάλο ευχαριστώ για το λινκ που μου έδωσες. Με ξεσήκωσε.
    Να έχεις μια όμορφη μέρα
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ζακέτα είναι απίθανη!
    Οσο για τα μήλα δεν κατάλαβα τη διαδικασία..
    Οταν αποξηρανθούν είναι έτοιμα για αφέψημα;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφη ζακετούλα αλλά και ο λαιμός μ' άρεσε ιδιαίτερα,όσο για το τσάι μήλου είναι φανταστικό ρόφημα αρωματικό και χαλαρωτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντιγόνη μας.....
    ακριβώς! τα φτιάχνεις οπως ακριβώς και το τσάι. Αν χρησιμοποιήσεις και τζίντζερ, το βράζεις αυτό πρώτα γιατί θέλει λίγο περισσότερη ώρα και μετα προσθέτεις τις φέτες των μήλων.
    Ειναι υπέροχο.

    σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρένα.......
    ευχαριστώ πολύ. Τον λαιμό πράγματι τον βρήκα κι εγω βολικό και πρακτικό.
    Τον βγάζεις τον βάζεις στην τσάντα σου και ....ετοιμη.
    Οσο για το τσάι, δοκίμασα τσάι με μήλο ετοιμο σε φακελλάκια.....καμμια σχέση με αυτό οσον αφορα το άρωμα.

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΓΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
    ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΖΑΚΕΤΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρακι μου
    καλως το, ξανα, μα με σενα πανω που ευχομαι καλο ταξιδι, δως του και το καλωσορισες. χαχα
    Ποτε θα μου κατεβεις κατα κατω?
    Εμεις μετακομιζουμε και εχουμε ενα σπιτι σαν να επεσε βομβα. Αλλα δεν πανικοβαλομαι, ελπιζω να τα καταφερω.
    Θα σου τηλ. να του πουμε.
    φιλια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....