Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Σ΄ενα κατσαρολάκι βάζω αποξηραμένα μήλα, ένα ξυλάκι κανέλα νερό και τα βράζω περίπου 10 λεπτά. Δεν τα σουρώνω.
Οταν θέλω να κάνω τσάι, το φτιάχνω κανονικά και προσθέτω λίγο από το αρωματικό αυτό υγρό. Βάζω και λίγο μέλι και το απολαμβάνω όπως κάνω τώρα.

Αποξηραμένα μήλα είναι εύκολο να κάνετε. Χρειάζεστε μήλα μικρά και αρωματικά όπως είναι τα φυρίκια ή τα ντελίσιους της τρίπολης.Τα πλένετε ,τα σκουπίζετε και τα κοβετε σε φέτες μαζί με την φλούδα τους. Τα αφήνετε να αποξηρανθούν ,γυρίζοντας τα συχνά.
Για τα πέταλα των τριαντάφυλλων , βασική προϋπόθεση είναι να μην είναι ραντισμένη η τριανταφυλλιά, διότι δεν τα πλένετε.

και για να μη ξεχνάμε..... μοτίφ Νο 3.

2 σχόλια:

  1. Καλό κ' δημιουργικό μήνα να έχεις!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. syros2js......
    καλό μήνα και σε σενα. να είσαι πάντα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....