Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

΄Ελεος........

Αν το παιδί σας αρχίσει μια ξένη γλώσσα στα 6 και μια δεύτερη ξένη γλώσσα στα 9 στα 15 θα εχει 2 πτυχία .
Στα 18 ειτε εχει περάσει σε ανώτερη ή ανώτατη βαθμίδα εκπαίδευσης θα εχει χάσει τα ωραιότερα χρόνια του...αυτά της εφηβείας.
Στα 25 θα διαπιστώσει οτι το γειτονόπουλο που... ξεκίνησε σαν παραγιός στον υδραυλικό , αγόρασε ήδη αυτοκίνητο.
Στα 30 θα συμβιβαστεί σε μια δουλειά των 700 ευρό για να μην τον-την συντηρούν οι γονείς.
Στα 35 , θα εχει μάλλον ξεκινήσει ψυχοθεραπεία για να αντιμετωπίσει το γεγονός οτι ουτε σαν παιδί ... έτρεξε, έπαιξε, μάτωσε (τον λογαριασμό ας τον στείλει στους γονείς).
Και εκει γύρω στα 40 θα επαναλάβει τα ίδια λάθη στα δικά του παιδιά.

5 σχόλια:

  1. Κομφούζιο...

    Κόμπλαρα...

    Καλό ε-ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κόκκινο καπελάκι μου όντως τα παιδιά μας τα έχουμε στριμώξει στο διάβασμα και το μέλλον είναι και πάλι αβέβαιο, αλλά τα όμορφα χρόνια της εφηβείας δεν χάνονται, είναι λίγο στριμωγμένα, αλλά δεν χάνονται!! Βρίσκουν μια διέξοδο ανάμεσα στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στο σπίτι, κάπου υπάρχει μια πορτούλα να μπουν στις ομορφιές της εφηβείας και να τις γνωρίσουν !!
    Σωστός ο προβληματισμός σου πάντως!! Τα έχω κι εγώ σκεφτεί πολλές φορές όλα αυτά !!
    Στα ΚΟΚΚΙΝΑ ΡΟΔΙΑ πότε θα κάνουμε κους κους???? Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόλυτο δίκιο χρυσό μου ,αφήστε τα παιδάκια να ζήσουν την παιδική τους ηλικεία , αφήστε τα να παίξουν στο δρόμο όσο μπορείτε, αφήστε τα ν' ακούσουν παραμύθια, αφήστε τα να μαγειρέψουν μαζί σας.Εφοδιάστε τα βέβαια στη ζωή με γνώσεις μα ..χωρίς βία και πίεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες τα ΜΠΡΆΒΟ!!!!
    Οι γονείς φταίμε.
    Διότι στα 40 του και εφ΄όσον δεν έζησε φυσιολογικά αλλά υπό το καθεστώς μεγάλων πιέσεων, θα φροντίσει για ....πάρτη του μέσα από το γάμο του....
    Νααααααααα δουλειές για τους δικηγόρους....

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. π.κ. καλο απόγευμα.και εγω εχω την ιδια γνωμη. κομφούζιο με αβεβαιο αποτέλεσμα.

    αθηνα... καλό σου απόγευμα.πολλή πίεση, πολύ άγχος, πολύ διάβασμα και ενας αγώνας δύσκολος. προσωπικά πιστεύω οτι δεν αρκει μια πορτούλα γι αυτην την ηλικία.χάνουν πολλά και τα χανουν εξ αιτίας μας.των γονιών εννοώ.
    οι παλιοί λέγανε...υγεία να υπάρχει και κανείς δεν χάνεται.το πιστεύω.θα έρθω και στο αλλο σπίτι μας.

    αχτίδα μου γειά σου.σωστά μιλάς. ελπίζω να διορθώσω τα ....λάθη μου στα εγγόνια μου (αν αποκτήσω).το ομολογώ...πίεσα κι εγω πολύ τα παιδιά μου... (αχτίδα ... θα ανέβω πατρίδα αυτή την βδομάδα. ας ειναι καλά το κτηματολόγιο!!!)

    γλαρένια μου γειά σου.πολυ σωστά τα λές.η ελλειψη παιχνιδιού και η μοναχικότητα που βιώνουν τα παιδιά σήμερα φαίνεται σε πολλες παραμέτρους του χαρακτήρα τους και ιδιαίτερα στην ελλειψη υπομονής. και ο γάμος θέλει πολύ υπομονή για να βαστήξει. το να παντρευτεί κανείς ειναι ευκολο....το να μείνει παντρεμένος ειναι το δύσκολο. γλαρένια φέτος κάθε φορά που κολυμπούσα στην καραθώνα σε θυμόμουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....