Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008
Περι ορέξεως...κολοκυθόπιτα
Την περασμένη Κυριακή, στο ένθετο περιοδικό της Καθημερινής, τον Γαστρονόμο, διάβασα μια συνταγή για ευκολη κολοκυθόπιτα.
Επειδή μου αρέσουν τα κολοκυθάκια, αλλά δεν τα τρώνε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, σκέφθηκα οτι θα ηταν μια καλή ευκαιρία να τα φάνε σαν πίτα.
Τήν εφτιαξα 2 φορές σε μια μέρα.....
Ουτε εγώ περίμενα τέτοια επιτυχία.
Για κάθε ενδιαφέρομενο που δεν ετυχε να την διαβάσει, την αναφέρω σημειώνοντας ομως οτι εκανα κάποιες αλλαγές.
Για ενα μέτριο ταψί χρειάστηκα :
1 κιλό κολοκυθάκια (τα ετριψα στον τρίφτη, τα αλάτισα και τα αφησα να στραγγίξουν τα υγρά τους. Στο τέλος τα βοήθησα λίγο, πιέζοντας τα.)
3 μεγάλα κρεμύδια (τά ετριψα κι αυτά και τα στράγγιξα)*
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομένο
κάμποσο δυόσμο φρέσκο ή ξερό
400 γρ. περίπου φέτα
4 αυγά
μπόλικη φρυγανιά (χρησιμοποιώ κρητικά παξιμάδια που τα τρίβω στο μουλτι)
πιπέρι (οσο θέλετε)
λάδι
αλάτι δεν βάζω γιατι αλατίζω τα κολοκυθάκια και η φέτα ειναι ηδη αλμυρή.
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζω ελαφρά τα κρεμύδια, προσθέτω τα στραγγισμένα κολοκυθάκια και σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά τα αφήνω περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτω τον ανιθο και τον δυόσμο, σβήνω την κουζίνα και τα αφήνω να κρυώσουν λίγο.
Σε μπώλ χτυπάω ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτω στην λεκάνη οπου εχω ήδη τρίψει την φέτα.
Ανακατεύω το μίγμα και το προσθέτω στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια.
Τα ανακατεύω καλά και βάζω πιπέρι.
Λαδώνω ελαφρά το ταψί και το πασπαλίζω με την φρυγανιά. Μη την λυπηθείτε. Να σκεπαστεί καλά ο πάτος του ταψιού.
Απλώνω το μίγμα επάνω, το ισιώνω και το σκεπάζω με φρυγανιά.
Στον φούρνο που ήδη τον εχουμε ανάψει το ψήνω περίπου 40 λεπτά, στην αρχή σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο το οποίο το αφαιρώ τα τελευταία 10 λεπτά. Ο φούρνος στους 180 βαθμούς.
Πρίν λίγο έβγαλα το ταψι (το 3ο) απο τον φούρνο.
Στο εξής δεν θα χρησιμοποιώ την φράση περι ορέξεως....κολοκυθόπιτα , απαξιωτικά.
Ειναι νοστιμότατη.
* το ζουμί απο τα κρεμύδια το χρησιμοποιώ στον κιμά οταν φτιάχνω κεφτεδάκια ή μπιφτέκια.
Καλή όρεξη !
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Μου άνοιξες την όρεξη μεσημεριάτικα! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλο το στοίχημα είναι στο καλό στράγγισμα των κολοκυθιών τελικά.
Καλό απόγευμα,Redhat!
renata, τελικά ειναι πολυ νόστιμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο χθεσινοβραδυνό ταψί ειναι άδειο.
Και εχεις δίκιο για το στράγγισμα.
Καλό σου απόγευμα και καλό σ/κ
Καλησπέρα redhat μου:)))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κάνω κι εγώ ακριβώς με τα ίδια υλικά,απλά αντί για φρυγανιά βάζω κάτω ζύμη πίτσας.
Νοστιμότατη.
Σου στέλνω την αγάπη μου.
καλημέρα dromaki μου.....
ΑπάντησηΔιαγραφήπερίμενε εντυπώσεις.
Την επόμενη φορά θα το κάνω οπως εσυ.
φιλιά
redhat μου θα τη δοκιμασω και θα σου πω εντυπωσεις απ την υπολοιπη οικογένεια!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο απογευματάκι!
Πω πω θα την κανω κι εγω ,ειναι πανευκολη και πεντανοστιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλα φιλια
νασαι καλα!
μμμμμμμμμ.... πολύ ενδιαφέρον!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!
νηφάλια μέθη μου, καλημέρα και καλη εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρίνοντας απο τα παιδιά μου που δεν τρώνε και πολλά,πρέπει να ειναι νόστιμη.
Για μένα δεν λέω τίποτα,γιατι τρώω τα πάντα .... ψέματα, δεν τρώω μπάμιες.
φιλιά
φαραόνα μου,καλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμη αλλά πιο πολύ εύκολη.
Αυτο το τελευταίο μέτρησε πολύ.
φιλιά
ζαχαρούλα μου, καλη μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα χαρώ να σου αρέσει.
φιλιά!