Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Την πέμπτη από την λαϊκή αγόρασα αχλάδια και μήλα ...φιρίκια που είναι πολύ αρωματικά αλλά δεν μου αρέσουν καθόλου σαν γεύση . Σήμερα πρίν λίγο τα έπλυνα, τα έκοψα κομμάτια και τα έβαλα σε ένα βάζο γυάλινο.                            

Πρόσθεσα 3 κουταλιές ζάχαρη το γέμισα νερό να σκεπάζει τα φρούτα ,έβαλα και μια πέτρα να τα κρατάει βυθισμένα στο νερό , σκέπασα το βάζο με τούλι και το άφησα σε μια άκρη.
Σε λίγες μέρες θα αρχίσει ή ζύμωση και όταν σταματήσει ο ΄΄βρασμός΄΄ των φρούτων θα έχω ένα υπέροχο σπιτικό και αγνό μηλόξιδο... Η όλη διαδικασία θα πάρει περίπου 20 μέρες. Στην πορεία θα το δοκιμάζω και ίσως χρειαστεί να προσθέσω λίγη ζάχαρη για να υποβοηθήσω την ζύμωση.

Να είστε όλοι καλά.

7 σχόλια:

  1. Τόσο εύκολο;;;; Κι έχω πετάξει μήλα και μήλα,που να το 'ξερα!!!!
    Ευχαριστούμε!!!!!
    Καλή Κυριακή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη ιδέα να φτιάξουμε ξύδι από μήλα!!!!!
    Σε ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας!!
    Καλό βράδυ!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι τόσο απλό να φτιάξεις μηλόξιδο ? και εγώ αυτά τα φιρίκια τα κάνω λικέρ.
    Δεν το ήξερα καθόλου ότι γίνεται έτσι.
    Σ ευχαριστούμε Μαρία !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ήξερα πως είναι τόσο εύκολο το μηλόξιδο... Δε χρειάζεται κάτι άλλο??
    Μπορώ να το κάνω και με όλα μήλα υποθέτω!! Καλή εβδομάδα Μαρία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσο εύκολο είναι Μαρία να κάνεις μηλοξιδο? Δεν το ήξερα για να είμαι ειλικρινής. Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαράκι, να είσαι σίγουρη πως η συνταγή σου θα δοκιμαστεί σύντομα!!
    Ιδέα δεν είχα πώς γίνεται το μηλόξιδο!
    Ελπίζω να σε βρίσκω καλά, κορίτσι μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και ζαχαρένια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μάντεψε! για πέρνα από το σπιτάκι μου να πάρεις ένα βραβείο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....