Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Καλημέρα.......καλή ,όμορφη και δημιουργική εβδομάδα..



δεν είναι υπέροχα;;;; χρόνια μαζεύω βελανίδια για τις κατασκευές μου και πάντα στο ίδιο μέρος, στο μονοπάτι που βγάζω βόλτα τον Οδυσσέα στο χωριό.....και φέτος πρώτη φορά είδα αυτό το μέγεθος. Αριστερά το συνηθισμένο και δεξιά το ....μάλλον μεταλλαγμένο...  Εγδαρα τα χέρια μου αλλά μάζεψα κάμποσα που τώρα αποξηραίνονται...


Το φυτό αυτό λέγεται φυτολάκα αμερικάνα, ενδημικό στην αμερική ήρθε και στην ευρώπη και εγκαταστάθηκε. Δηλητηριώδη όλα τα μέρη του  αν και οι αυτόχθονες ινδιάνοι τα νεαρά φύλλα αφού τα βράσουν σε κάμποσα νερά τα τρώνε.
Οι καρποί του όμως είναι βαφικοί ...όχι πολύ σταθεροί αλλά πάντως βάφουν. Στον κήπο έχει φυτρώσει εδώ και μερικά χρόνια αυτό το φυτό και φέτος αποφάσισα να βάψω κάποια δείγματα ήδη προστυμένα. Μικρό το φυτό λίγοι και οι καρποί αλλά κάτι έγινε.

Οταν έβγαλα τα νήματα από το σκεύος είπα            Θεέ μου τι χρώμα είναι αυτό!!!!! Κατακόκκινο ρουμπινί υπέροχο. Μετά από το πλύσιμο όμως και όταν είδα ότι βγάζει χρώμα απλά περίμενα να δώ τι θα πάρω..... Και πήρα αυτά....μμμμμ καλά είναι.

Και τις μέρες που ήμουν μόνη στο χωριό  -γιατί ο άντρας μου φωνάζει όταν ασχολούμαι με ΄΄έπικίνδυνα΄΄ πράγματα -κατάφερα να κάνω αυτό που είχα δεί στο youtube. Δηλαδή πώς να κόψω μπουκάλια. Μου αρέσουν τα σκούρα μπουκάλια και έχω κάμποσα. Εχω προσπαθήσει να τα κόψω με διαμάντι αλλά δεν τα κατάφερα και ζητάνε κάμποσα χρήματα για να μου τα κόψουν .

Στο ίντερνετ είδα την μέθοδο αυτή και μετά απο κάμποσες προσπάθειες -δεν πέτυχε με την πρώτη- τα κατάφερα. Τώρα μένει να λειάνω τις κομένες επιφάνειες και σκεφτώ την επόμενη χρήση τους.....ανθοδοχείο , κηροπήγιο .......
Να έχουμε μια όμορφη εβδομάδα.
Να είστε όλοι καλά

10 σχόλια:

  1. Προσοχη στο κόψιμο με τα μπουκάλια! Τα πανω πάνω δεν ειναι βελανιδια;
    Καλό υπόλοιπο Κυριακης!
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αριάδνη....ναι βελανίδια είναι.....δεν είναι υπέροχα;;; τα λατρεύω.
      Φιλιά
      Μαρία

      Διαγραφή
  2. Το χρώμα μπορεί να μη σου βγήκε όπως του καρπού αλλά είναι όμορφο και ζεστό .Το πείραμα με το μπουκάλι έχω μπει στον πειρασμό να το κάνω και εγώ, αλλά σκέφτομαι το τι θα μου σούρει ο καλός μου άμα με πάρει χαμπάρι χαχα και κολλάω .Καλή εβδομάδα να έχεις Μαρία με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Κατερίνα τα επικίνδυνα....τα κάνω όταν είμαι μόνη μου στο χωριό. Μου τα σούρνει όμως αργότερα ο άντρας μου ....αυτό δεν το γλυτώνω!!!!
      Μόνο να έβλεπες το αρχικό χρώμα !!!! υπέροχο.
      Καλή εβδομάδα.
      Φιλιά
      Μαρία

      Διαγραφή
  3. Αχ Μαρία σε καταλαβαίνω με τα βελανίδια, γιατί την έχω κι εγώ τη πετριά ... Αποξηραίνω τα πάντα !!!!
    Να σου πω τα χρώματα μπορεί να μην είναι τα αρχικά που λες, πάντως και η κατάληξή τους ωραία είναι !!! Άντε να δούμε με τα μπουκάλια τι θα φτιάξεις, να μας το δείξεις !! Καλή εβδομάδα !!!! Σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια...όταν με βάρεσε κι εμένα αυτή η πετριά πάνε 15 χρόνια μόλις είχα παρει την σύνταξη .......όταν βγαίναμε βόλτα οικογενειακώς και έβλεπα κάποιον καρπό ΠΡΙΝ προλάβω να πω τίποτα άκουγα από 3 στόματα ΄΄αυτό άραγε αποξηραίνεται;;;΄΄΄
      Πάντως με βοηθούσαν στο μάζεμα όλοι τους.
      Καλή εβδομάδα να εχουμε
      Φιλιά
      Μαρία

      Διαγραφή
  4. Κι εγώ, κι εγώ την έχω την τρέλα με τους καρπούς! Και μαζεύω βελανίδια κάθε χρόνο!!! Πολύ όμορφο έγινε το χρώμα, έστω κι αν βγήκε πιό ανοιχτόχρωμο!!!
    Για το μπουκάλι, ποιά μέθοδο ακολούθησες? αυτή με τον σπάγγο????
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Marie-Anne....ναι αυτή με τον σπάγκο χρησιμοποίησα. Θα βάλεις κάμποσους γύρους και θα είναι ποτισμένοι πολύ με το ασετόν. Το μυστικό όμως είναι το νερό να είναι πολύ παγωμένο. Για να το καταφέρω πάγωσα ένα μπουκάλι το έσχισα και έβαλα την κολώνα πάγου σε μια λεκάνη με νερό. Μόνο τότε κόπηκε το γυαλί.
    Καλή επιτυχία αν το δοκιμάσεις.
    Φιλιά
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα γλυκιά μου, κι εγώ μαζεύω βελανίδια και κάτι μικρά κουκουναράκια που βγαίνουν στη παραλία της πόλης μας.Έχω γίνει..ρακοσυλλέκτρια, χα! χα!Τι όμορφα που βάφεις το μαλλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αχτίδα !!!! αν μαζευτούμε όλες που γίναμε ρακοσυλλέκτριες ανοίγουμε κλάμπ......μια από τα ίδια κι εγώ.
      Φιλιά
      Μαρία

      Διαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....