Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Καλημέραααααααα
Καλή και όμορφη εβδομάδα να έχουμε.
Την ώρα που ΄΄φόρτωνα΄΄ τις φωτο  είχα αποφασίσει να σας τις δείξω σε δύο δόσεις. Μια ανάρτηση με το περιβόλι και μια με ότι έφτιαξα το σ/κ  που ήμουν στο χωριό.
Οπως θα διαπιστώσετε στην πορεία άλλαξα γνώμη και σας τις δείχνω όλες μαζί. Λοιπόν έχουμε και λέμε.



Οι μαργαρίτες μου... ο καλός μου τις άφησε ενώ έκοψε όλα τα χόρτα στην αυλή ,διότι φέτος λέω να βάψω...Τα λουλούδια της μαργαρίτας είναι ισχυρά βαφικά . Βάφουν τόσο φρέσκα όσο και αποξηραμένα...Τέλος του μήνα θα είναι σε πλήρη άνθιση.....

Το σταμναγκάθι μου....Φύτεψα πριν 2 χρόνια ένα φυτό και τώρα έχω μια μικρή αποικία που συνεχώς μεγαλώνει. Φέτος έβρασα ένα πιάτο ....νοστιμότατο ...ξεχνάς οτι μαζεύεται δύσκολα....
 Τα κρινάκια μου ..τα λατρεύω ...τόσο ταπεινά και όμως τόσο όμορφα, με το υπέροχο άρωμα τους.
 Η ρόκα μου ανθισμένη....λίγο πριν μπεί το χορτοκοπτικό σε λειτουργία.....από μια σπορά πριν 4 χρόνια έχω κάθε χρόνο καινούρια φυτά ....
 Και το βραδάκι στο σπίτι δίπλα στην σόμπα με τον Οδυσέα να ροχαλίζει ξαπλωμένος στο χαλάκι μπροστά στην σόμπα, έβγαλα το fimo που είχα φέρει μαζί μου και άρχισα να παίζω.
Εκανα αυτά τα κουμπιά 
 και τα έρραψα στο κασκόλ που είχα πλέξει πριν μερικούς μήνες
 το ίδιο αλλά με φλάς αυτή την φορά.....
 και με τα κομμάτια που είχαν  μείνει έκανα αυτά τα τριανταφυλλάκια με επίπεδη την κάτω επιφάνεια γιατί μάλλον θα τα κολλήσω ....όταν σκεφτώ που!
Τόσο τα κουμπιά όσο και τα τριανταφυλλάκια ΔΕΝ τα έψησα....τα έβρασα για περίπου 30 λεπτά... μέθοδος που είναι πιο εύκολη όταν πρόκειται για μικρά αντικείμενα.
Να είστε όλοι καλά.

12 σχόλια:

  1. Μαρία,παράδεισος το χωριό και τυχερή που έχεις έναν τέτοιο χώρο αναφοράς...Τα δημιουργήματά σου πολύ όμορφα.Το υλικό είναι πηλός;;Ειδικά τα κουμπάκια είναι καταπληκτική ιδέα και πολύ θα μου άρεσε να φτιάχνω δικά μου κουμπιά για ρούχα ή πλεκτά...Πάντα μου δίνεις ιδέες!!!Καλημέρα εύχομαι...Υγεία και ευτυχία στο σπιτικό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρία....ειναι ο παράδεισος μου το χωριό του άντρα μου, εκεί πραγματικά γίνομαι αλλος άνθρωπος. Το υλικό θα το βρείς σαν FIMO η CERNIT και υπάρχει σε πολλές αποχρώσεις κάτι ομως που μπορείς να κάνεις και εσύ πλάθοντάς το μαζί με άσπρο ή μαυρο. Είναι η δεύτερη φορά που φτιάχνω κουμπιά και χθές στο μάθημα υφαντικής οι συμμαθητριες μου πρόσεξαν τα κουμπιά και όχι το κασκολ. Σε ευχαριστώ πολύ.
      Φιλιά
      Μαρία

      Διαγραφή
  2. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο δύσκολο το σταμναγκάθι στο μάζεμα και τώρα βέβαια καταλαβαίνω και το όνομα...
    Τα κουμπάκια ταίριαξαν άψογα με το κασκόλ και τα τριανταφυλλάκια είναι μια ομορφιά!
    (Όποτε μπορέσεις ρίξε μια ματιά στα μέιλ σου).

    φιλιά ~ Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δήμητρα....το σταμναγκάθι λειτουργεί σαν ΄΄φορέας ΄΄ του χόρτου. που σημαίνει οτι δεν κόβουμε όλο το φυτό αλλά βάζοντας το χέρι μας αφαιρούμε τα χορταράκια που έχουν φυτρώσει επάνω του. Πρώτον το τσίμπημα δεν το αποφεύγεις αλλά επιπλέον πρέπει να αφαιρείς το χόρτο με προσοχή να μη πληγώσεις το μητρικό φυτό γιατί θα ξεραθεί.
      Δήμητρα κοίταξα τα μαιηλ, σε λίγες μέρες θά ερθει η κόρη μου να με βοηθήσει γιατί ενω προσπάθησα δεν κατάφερα να κάνω λογαριασμό.
      Τα αγγλικά μου πάνε νήπια ακόμα.
      Φιλιά
      Μαρία

      Διαγραφή
  3. Αααααααααααααχ! Μοσχομύρισε φύση!!!
    Νομίζω πως έχω στα αυτιά μου το ροχαλητό του Οδυσσέα!!!
    ;-) χαχα!! Το αγοράκι μου, το φαντάζομαι αραχτό δίπλα στη σόμπα και λιώνω!!
    Το συνδύασες ιδανικά το κασκόλ με τα κουμπάκια, Μαρία!!! Και τα τριανταφυλλάκια σου είναι όνειρο!! (Δεν ήξερα πως μπορείς να το βράσεις το φίμο!) Τέλεια ιδέα!
    Φιλάκια πολλά!!
    Καλή εβδομάδα!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννα.....σκέτη ορχήστρα από μόνος του.κι εμενα μου αρέσει να τον βλέπω ξαπλωμένο στο χαλάκι να απολαμβάνει την ζέστη....είναι βλέπεις και γεράκος και την θέλει.
      Ουτε κι εγώ το ήξερα . το έμαθα τυχαία και κυριολεκτικά μου έλυσε τα χέρια. Μπορείς να βάλεις ότι θέλεις μέσα στην κατσαρόλα. δεν λερώνει, και δεν υπάρχει πρόβλημα με τα χρώματα. δεν ανακατεύονται.
      Φιλιά
      Μαρία

      Διαγραφή
  4. Μας γέμισες χρώματα και αρώματα Μαρία .Καλή εβδομάδα να έχεις, όμορφη και δημιουργική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κατερίνα....σε λίγες μέρες που θα ανθίσουν και οι πορτοκαλιές θα είναι μαγεία ....τώρα ήταν ανθισμένες οι βερυκοκιές που έχουν αρχίσει και εξορίζουν τα πορτοκάλια σιγά σιγά από τον αργολικό κάμπο αλλά αυτές δεν μυρίζουν . Πάντως σαν θέαμα είναι και αυτές φανταστικές ,γιατί δεν έχουν ακόμη φύλα τα δένδρα και μοιάζουν νυφούλες.
      Φιλιά
      Μαρία

      Διαγραφή
  5. Τι ωραία που μπορείς και βρίσκεσαι κοντά στη φύση και απολαμβάνεις τις ομορφιές της !!! Καλοφάγωτα και τα καταπληκτικά χορταρικά !!!! Τα κουμπάκια σου πολύ επιτυχία και ταιριασμένα στο χρώμα.... δεν ήξερα ότι μπορούμε να βράσουμε τι φίμο και προσπαθούσα πάντα να γεμίζω ένα ταψί..... Πολύ ωραία αυτή η ιδέα ! Φιλιά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ράνια....αν με αφήσεις μπορεί να γεμίζω τσουβάλια με χόρτα....τρελαίνομαι να τα μαζεύω. Χαίρομαι που σου άρεσαν τα κουμπιά.
      Το να βράζεις το FIMO είναι πράγματι λύση, γιατί εκτός της ευκολίας δεν χαλάει και το στρογγυλό σχήμα που έχουν οι χάντρες, κάτι που με είχε δυσκολέψει αρκετά.
      Φιλιά
      Μαρία

      Διαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....