Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η Πέμπτη είναι πιεσμένη μέρα…

 Είναι η μέρα του αργαλειού και των βοτάνων (τα μαθήματα που παρακολουθώ), πρέπει να ετοιμάσω φαγητό που να μπορούν να το σερβίρουν μόνοι τους οι άντρες της οικογένειας, να πάω στην λαϊκή, αν και τώρα τελευταία προτιμώ το σ/μ οπου μπορείς να ψωνίσεις την ποσότητα που θέλεις.

Και το απόγευμα, βραδάκι μάλλον μετά τα μαθήματα, να πάω στην μητέρα μου, να βγάλλω τον οδυσσέα βόλτα και να καθίσω μαζί της για να της κάνω παρέα….παρέα με τα βελονάκια μας.

Διότι η μητέρα μου ξαναβρήκε την αισιοδοξία της με το πλέξιμο, τελικά το καλύτερο φάρμακο-αν μπορούμε να το πούμε έτσι-είναι  η εργασιοθεραπεία.

Και μαζί με αυτά τελείωσα τις μελιτζάνες στο λάδι που κάνω κάθε τόσο.

Σαν συνταγή είναι απλή ,θέλει όμως λίγο χρόνο για να γίνει.
Παίρνουμε μια τσακώνικη μελιτζάνα -μια μελιτζάνα φτάνει για ένα βάζο του 1/2 κιλού- την κόβουμε στα 4 και κάθε κομμάτι σε λεπτές φέτες.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε ένα 24ωρο να στραγγίξουν τα υγρά τους.
Τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε πετσέτες κουζίνας να στεγνώσουν πολύ καλά, τις αφήνουμε το λιγότερο 12 ώρες.


Μετά τις βράζουμε λίγες  λίγες σε κρασί και ξύδι για λίγα λεπτά και τις βάζουμε πάλι να στραγγίξουν καλά πάνω σε πετσέτα κουζίνας.

Σε βάζο τοποθετούμε σε στρώσεις, μελιτζάνες ,σκόρδο, ρίγανη,θυμάρι, κόκκους πιπέρι και δάφνη και τέλος σκεπάζουμε με λάδι.

Τρώγονται αμέσως και διατηρούνται εκτός ψυγείου.
Συνοδεύουν όλα τα φαγητά ή σνακ και απογειώνουν ένα απλό τόστ με τυρί.
Προσοχή όλη η επιτυχία της συνταγής εξαρτάται από το καλό στέγνωμα της μελιτζάνας για να μην έχει καθόλου υγρά όταν θα μπει στο λάδι.

Αυτό ήταν το βραδυνό μου φαγητό….. μετά φυσικά έπινα όλη την νύχτα νερό λόγω του γαύρου που είχε.
Να είστε όλοι καλά.

4 σχόλια:

  1. Ωραία ιδέα οι μελιτζάνες.. κάποια στιγμή θα τις κάνω.(μεταξύ μας έχω πολλά χρόνια να πάω λαική, δεν την μπορώ καθόλου προτιμώ το σ/μ).
    Φιλιά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Χριστός και η μάννα του (που λέει και η ανεψιά μου...), δεν μπορεσα να κρατηθώ και να μην σχολιάσω: ποιό φαγητό δεν θα κατάφερναν να σερβίρουν μόνοι τους οι άντρες της οικογένειας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τζινα.... ετσι και τις ξεκινήσεις δεν τις σταματάς ..... οταν μου εδωσαν την συνταγή δεν περιμενα οτι θα τις κάνω συνεχως.... πάνε με όλα αλλα και μόνες τους πάνω σε μια φρυγανιά ειναι υπέροχες.
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λεμονάκι.....αφού τα ξέρεις.... στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί.... δικό μου εργο είναι που τα θέλουν ολα στο χέρι.

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....