Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Καλημέρα και καλη εβδομάδα.....άλλο ένα όμορφο σ/κ στο χωριό τελείωσε χθες βράδυ με την επιστροφή στην αθήνα. Χαρούμενοι γιατί οι δουλειές για τις οποίες κατεβήκαμε τελείωσαν.Τα λιόκλαρα κάηκαν,τα ξύλα μαζεύτηκαν για κόψιμο η κληματαριά μόνο έμεινε αλλά την αλλη φορά.
Τα κρεμμύδια που φύτεψα τον περασμένο μήνα βγήκαν. Θα τα μαζέψω ελπίζω τέλη Ιουνίου .Ντόπια ποικιλία, αχλαδιανή (απο ενα χωριό κοντα στο δικό μου στην κρήτη) και καυτερά.Πρώτη φορα φυτεύω κρεμμύδια για ξερά ας ελπίσω οτι θα φάω κι ολας.
Η ρόκα μου... άνθησε ,τα τελευταία 2 χρόνια δεν φυτεύω γιατί πέφτουν οι σπόροι και έχω ολο τον χρόνο αρωματικά φύλλα για πίτες και σαλάτες.Τα λουλούδια της δεν είναι εντυπωσιακά  αλλά επειδή βγαίνουν σε συστάδες δημιουργούν ανθισμένες οάσεις.
Η καλέντουλα που φύτεψα την περασμένη εβδομάδα δείχνει καλά αν και φυτεμένη σε γλάστρα .Φύτεψα ακόμη μια στο περιβόλι ελπίζοντας οτι θα πιάσει κι αυτή.Είναι περίεργο αλλά τα λουλούδια της καλιεργημένης καλέντουλας είναι πιο ισχυρά απο της αυτοφυούς οταν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις σε βάμματα.
Αυτά τα μώβ λουλουδάκια κρύβουν εναν νόστιμο βολβό, μόνο που είναι στα αλήθεια πολυ βαθειά.Χρειάζεται σκάψιμο με τσάπα για να βγεί και επειδή ο χειμώνας είναι η εποχή τους καταλαβαίνετε ότι το χώμα είναι σκληρό.Οσο και να μου αρέσουν οι αγροτικές δουλειές μια φορά που δοκίμασα να βγάλω τον βολβό ήταν και η τελευταία....ασε που τον εβγαλα κομμάτια.Και για το τέλος αυτή η ρομαντική εικόνα με τις πλεγμένες ουρές. Η γκρίζα γάτα είναι γάτος.....και μάλλον αρέσει στην μουστάρδα (το όνομα της γατούλας) οπως φαίνεται απο το κτητικό πλέξιμο της ουράς της αλλά και απο το βλέμμα της......

4 σχόλια:

  1. Τι ομορφιά!!! Και μόνο που τα βλέπεις γαληνεύεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν την επαφή με τη φύση, δεν βάζω τίποτα...
    Άλλο ήθελα να σχολιάσω, αλλά μόλις είδα τις γατούλες, χάζεψα!!!
    Τί γλύκες!!!
    Φιλάκιαααα!!!
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. marina.....
    πραγματικα γαληνεύεις και αυτό είναι το συναίσθημα που νοιώθω όταν είμαι στο χωριό. ηρεμία και ομορφιά.
    να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. syros2js......
    δεν είναι υπέροχες;;;; εκείνη την ώρα έτρωγαν 12!!!!!
    αυτό που με συγκινεί είναι όταν καταφέρνω και με εμπιστεύονται. ο συγκεκριμένος κεραμιδόγατος, έφευγε μόλις με έβλεπε.....αυτή την φορά έμεινε και έτρωγε ατάραχος.
    να είστε πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....