Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Καλημέρα και καλή εβδομάδα…….
Σαβατοκύριακο στο χωριό. Πόσο ωραίο είναι και ας γυρίζουμε πτώμα στην κούραση. Γεμάτες οι ώρες συνεχώς και τις πιο πολλές φορές δεν φτάνουν. Πάντα αφήνουμε κάποια δουλειά στην μέση….για την άλλη φορά. Αυτή την εποχή κατεβαίνουμε για κλάδεμα. Τις ελιές.  Κάνε με φτωχή σε ξύλο , να σε κάνω πλούσιο σε λάδι….λέει μια παροιμία. Και αυτό κάνουμε.
Ο άντρας μου κλαδεύει και εγώ ασχολούμαι με το κάψιμο των κλαδιών και την μεταφορά των μεγάλων κορμών στην αποθήκη για να κοπούν κάποια στιγμή για καυσοξυλα.
Είναι κούραση να ΄΄ ταίζεις΄΄ την φωτιά με τα κλαριά , άσε που είμαι συνήθως απρόσεκτη και πάντα κάτι καίω. Συνήθως τα μαλλιά μου, αυτήν την φορά όμως ξεπέρασα τον εαυτό μου. Εκαψα τα φρύδια μου και το κατάλαβα όταν το κάψιμο από τον ιδρώτα που χωρίς εμπόδια πλέον έμπαινε στα μάτια μου ήταν ανυπόφορο. Την επόμενη μέρα προνόησα και έβαλα καπέλο αλλά ήταν αργά. Την επόμενη φορά δεν θα έχω να κάψω……Ενας καλός κύριος από το χωριό  που έχει αρνιά ήρθε και πήρε όλα τα λιοκλαρα για τα ζώα του και με απάλλαξε.
Ασχολήθηκα λίγο με τον βοτανόκηπο μου…. Το δενδρολίβανο άρχισε να βγάζει άνθη  (φταίει η συνεχόμενη καλοκαιρία) η λεβάντα φουντωσε, έκοψα λίγα φύλλα από το τσάι του βουνού και φύτεψα ένα καινούριο φυτό ….υσσωπο.
Εννοείται ότι επλεξα μοτιφάκια, το πρωί που σηκώνομαι πολύ νωρίς δίπλα στην σόμπα με μια κούπα αχνιστο καφέ και αφού εχω ταίσει τα γατόνια μου.Η διακοσμητική πιπερίτσα μου γεμάτη καρπούς.
Η ρόκα , στο περιβόλι. Ενα απο τα πολλά φυτά .....που γίνονται απο τους σπόρους που πέφτουν .
Το βιβούρνο ,στην αυλή του σπιτιού καρποί και μπουμπουκια μαζί.
Μια ελιά στο περιβόλι, που ξεράθηκε αποτομα  και στην ρίζα της λουλουδάκια αγριας καλέντουλας που θα μαζεψω την επόμενη φορά για να κάνω λάδι.
Μοτιφάκια ξέχασα να φορτώσω..... την επόμενη φορά μαζεμένα.
Να είστε όλοι καλά.



2 σχόλια:

  1. Μα, δεν είναι υπέροχο να βλέπεις, μπουμπουκάκια κ' καρπούς παντού γύρω σου!!!
    Μετά (υποσυνείδητα) τα βλέπεις όλα με άλλο μάτι!!! Πιο χαρούμενα, πιο αισιόδοξα!!!
    Τί ωραία!!!
    Φιλάκιααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. syros2js....
    ναι η επαφή με την φύση και οι αργοί ρυθμοί ζωής σε ξεκουράζουν και σε ηρεμούν.πάλι θα συμφωνήσω οτι όντως αισθάνομαι λιγοτερο πιεσμένη οταν είμαι στο χωριό.η προσμονή μου είναι η μονιμη εγκατάσταση μου εκεί.
    να είσαι καλά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....