Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Γειά σας φίλοι μου.......

αισθάνομαι σαν κλεφτης τώρα που σας γράφω.....
βλέπετε ο υπολογιστής μου μάλλον τα έφαγε τα ψωμιά του
(είναι κάμποσες μέρες που δεν λειτουργεί) αλλά μια με το ένα , μια με το άλλο δεν τον έχω κοιτάξει αν παίρνει παράταση ζωής, και έτσι γράφω στα μουλωχτά στον υπολογιστή του γιού μου οταν λείπει απο το σπίτι.

Το έχω ρίξει στην υφαντική. Προς μεγάλη μου εκπληξη ερωτεύτηκα ξανά τον αργαλειό τελάρο και υφαίνω μετα μανίας. Εκανα μια μικρή φλοκάτη , επειδή όμως νεροτριβή δεν υπάρχει στην αθήνα πρέπει να την πλύνω και εδω λίγο ψιλοβαριέμαι.
Μή βάλετε με τον νού σας τίποτα τεράστιο.....ενα μικρό κομμάτι είναι και θα το χρησιμοποιήσω για να σκεπάζω την λεκάνη με την ζύμη οταν ζυμώνω .

Ομως σήμερα ξεκινήσαμε χαλί κόμπου και εδώ ξετρελλάθηκα.Διότι με τον κόμπο μπορείς να ζωγραφίσεις ,να κάνεις την πιο μικρή λεπτομέρεια απο ενα σχέδιο κάτι που δεν το πετυχαίνεις με άλλες τεχνικές υφάνσεων.
Μόλις γύρισα απο το μάθημα, ανοιξα οτι περιοδικό είχα με κεντήματα για να δω τι θα υφάνω, διότι με τον κόμπο μπορεις να υφάνεις οποιοδήποτε σχέδιο σταυροβελονιάς θέλεις....ενα κουτάκι ενας κόμπος ..........
Αύριο κιόλας περνάω στημόνι και ξεκινάω.

Να είστε όλοι καλά.

2 σχόλια:

  1. Υφαίνεις σε τελάρο μόνο ή και σε καθιστο αργαλειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω εναν παλιό αργαλειό που τον έφερα απο την Κρήτη (αυτός έχει 2 μιτάρια), εναν πιο μικρό με 4 μιτάρια και 1 μεγάλο ορθιο αργαλειό.
    Το τελάρο είναι μικρό και το χρησιμοποιώ στα μαθήματα για να το παιρνω μαζί μου.
    Στον όρθιο αργαλειό δεν έχω καθίσει ακόμη, τον έχω στο χωριό του άντρα μου στο Ναύπλιο. Εχω σκοπό να καθίσω το καλοκαίρι δοκιμάζοντας να κάνω ενα χαλί κόμπου (απο αισιοδοξία εχω μπόλικη)

    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....