Χριστός Ανέστη....Χρόνια Πολλά
φάγαμε μετά από την νηστεία;;;; σίγουρα !!!
αρνάκι ,κοκκορέτσι, αυγά, κουλούρια, τυριά.....το στομάχι μας σαν να βάρυνε λίγο ......
και τώρα θέλουμε να βάλουμε σε μια τάξη την διατροφή μας από εδώ και μετά έτσι ;;;;; .....σωστά !!!!
Ας ξεκινήσουμε από το αλάτι.....
μη το αγνοείτε !!! η ζημιά που κάνει είναι σημαντική.
τι θα λέγατε όμως για αλάτι βοτάνων;;;;
είναι νόστιμο, βάζουμε αισθητά λιγότερο στο φαγητό και επιπλέον έχει ένα σωρό βότανα....
Ας το φτιάξουμε....
50 γρ. κόλιανδρο
10 γρ. μαραθόσπορο
10 γρ. σουσάμι
10 γρ. λιναρόσπορο
50 γρ. σιναπόσπορο κίτρινο
10 γρ. ρίγανη
10 γρ. θρούμπι
10 γρ. θυμάρι
5 γρ. δενδρολίβανο
10 γρ. δυόσμο
10 γρ. άνιθο
10 γρ. πιπέρι μαύρο.
όλα αυτά σε ξηρή μορφή και τριμμένα καλά τα αναμειγνύουμε με 100γρ. καλό θαλασσινό αλάτι.
Είναι υπέροχο , βάζουμε λιγότερο και είναι πολύ αρωματικό.
Και τώρα θέλω να σας πω για μια σελίδα που έφτιαξα....
Με την βοήθεια της κόρης μου (μόνη μου δεν υπήρχε περίπτωση να την κάνω ) έφτιαξα αυτή την σελίδα για τα έργα μου....
Να είστε όλοι καλά
Πολύ ωραία ιδέα !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά , Μαρία μου , με υγεία , ευτυχία και πολλές όμορφες ιδέες και δημιουργίες !!!!
Χρόνια πολλά Νίκη....και νόστιμη ή ιδέα με τα βότανα.
ΔιαγραφήΦιλιά
Μαρία
Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή!!!!!!
Καλορίζικο η σελίδα σου,την επισκέφτηκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!!
Χρόνια πολλά Ρένα. ευχαριστώ για την επίσκεψη...
ΔιαγραφήΦιλιά
Μαρία
Με το αλάτι δεν το "πολυέχω" αλλά σίγουρα η δική σου πρόταση είναι και πιο υγιεινή και πιο αρωματική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή(Ένα like από καρδιάς από εμάς, για τη σελίδα σου στο facebook!)
Χρόνια πολλά και καλά, κορίτσι μου!
Και του χρόνου με υγεία!
ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Είσαι από τις τυχερές Γιάννα που δεν το ΄΄ πολυ΄έχεις΄΄ κι εγώ το υαλλά με αυτό το μείγμα βάζει ο άντρας μου πολύ λιγότερο αλάτι στο φαγητό .
ΔιαγραφήΕυχαριστώ για την επίσκεψη στην σελίδα ....
φιλιά
Μαρία
Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη Μαρία! Είμαι φίλος του αλατιού αν και ξερω πως δε κάνει. Πάω να δώ και τη νέα σου σελίδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Χρόνια πολλά Ελεάνα...με το μείγμα αυτό νοστιμίζει το φαγητό ενώ το αλάτι είναι πολύ λιγότερο...το ξέρω γιατί ο άντρας μου χιόνιζε το φαγητό ....
ΔιαγραφήΕυχαριστώ για την επισκεψη
φιλιά
Μαρία
Αληθώς ο κύριος! Ξέρω ότι είναι επιβλαβές το αλατάκι αλλα το αγαπώ πολύ, που να πάρει!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια
mononai.blogspot.gr
fetoula.blogspot.gr
Χρόνια Πολλά Αριάδνη.....για κάνε μια δοκιμή...
Διαγραφήη μητέρα μου έλεγε η δοκιμή θάνατο δεν φέρνει....ίσως σου αρέσει.
Φιλιά
Μαρία
Χριστός Ανέστη! αγαπημένη μου μόλις σε βρήκα ψάχνοντας απελπισμένα τρόπους να μάθω να υφαίνω.....έφτιαξα μόνη μου με τον άντρα μου εννοείται έναν αργαλειό πλαίσιο αλλά δεν είναι αυτό που ήξερα από τη γιαγιά μου....Ψάχνω σαν τρελή εδώ και 2-3 χρόνια να βρω αργαλειό, όμως τίποτα ακόμη...τα καίνε αλλά δεν τα χαρίζουν...και μόλις διάβασα ότι θα έκαιγε η ξαδέρφη τον αργαλειό τρελάθηκα.....μουρχεται να κάνω διαμαρτυρία για τους αδικοχαμένους αργαλειούς....διάβασα κάπου που έλεγες πως κάποιος στον Ολυμπο φτιάχνει αργαλειούς... είμαι από Κατερίνη και μένω Θεσσαλονίκη, πες μου σε παρακαλώ πού πόσο ποιος μήπως και καταφέρω κάτι....είναι όνειρο ζωής για μένα να αποκτήσω αργαλειό και γνώση υφαντικής αν και εδώ Θεσσαλονίκη δεν γίνονται μαθήματα υφαντικής ....και το κόστος σε μαγαζιά όπως ράβω πλέκω είναι απίστευτο και ασύμφορο...και όπως και να το κάνουμε άλλο είναι να βλέπεις την τέχνη από κοντά και άλλο από το ίντερνετ, μέχρι και τις γυναίκες στη Γουατεμάλα παρακολούθησα να καταλάβω πώς κάνουν τα σχέδια κλπ αλλά .....είμαι προνήπιο ακόμη...σε παρακαλώ η όποια βοήθειά σου είναι πολύτιμη.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Τζένη.
ΔιαγραφήΧάρηκα την επίσκεψη σου και θα χαρώ αν μπορέσω να σε βοηθήσω.
Ο τεχνίτης αυτός έχει φτιάξει τους αργαλειούς που χρησιμοποιούμε στην σχολή και από τον ίδιο έχουμε παραγγείλει τους δικούς μας.
Εχει 8 μιτάρια αν και χρησιμοποιούμε μόνο τα 4, αντιά, σαίτες και διάστρα.
θα σου στείλω τα στοιχεία του σε μαιηλ. επειδή και εγώ είμαι από Θεσσαλονίκη όταν ανέβω θα σε ειδοποιήσω και αν θέλεις συναντιόμαστε .
Μακάρι να είμαστε πιο κοντά και θα σου έδειχνα οτι θέλεις. ακόμα όμως και μέσα απο μαιηλ μπορώ να απαντήσω σε ότι απορία εχεις.
φιλιά
Μαρία
Αληθώς Ανέστη Μαρία μου και χρόνια πολλά με υγεία. Το μίγμα βότανα αλάτι τέλειο, ειδικά για σαλάτες. Με γεια και η καινούργια σου σελίδα και εγώ τη κόρη μου παρακαλάω να μου φτιάξει μια αλλά ακόμα δεν τα έχω καταφέρει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Κατερίνα.... πριν χρόνια τα παιδιά μας εξαρτιόταν από εμάς (και φυσικά συνεχίζουμε να τα βοηθάμε ) ....αλλά τώρα εξαρτιόμαστε εμείς από τα παιδιά. σε θέματα τεχνολογίας δεν σκαμπάζω τίποτα. έχω ένα τετράδιο και γράφω τις κινήσεις που πρέπει να κάνω....
Διαγραφήτο αλάτι πιστεύω θα σου αρέσει.
φιλιά
Μαρία
Αληθώς Ανέστη, Μαρία μου!! Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλορίζικη η σελίδα σου! Υπέροχα όλα όσα φτιάχνεις!!!!!!!
Μόλις τύπωσα και την συνταγή σου για το αλάτι βοτάνων. Θα το φτιάξω οπωσδήποτε γιατί κι εγώ είμαι του αλμυρού και πρέπει να το κόψω!!!!
Πολλά φιλιά!!!!
Μαριάννα σε ευχαριστώ πολύ !!!! το αλάτι αυτό θα το βρείς βοηθό σου στην προσπάθεια να το μειώσεις. Να είσαι καλά πάντα
Διαγραφήφιλιά
Μαρία
Αληθώς Ανέστη!!!!!Ωραίο φαίνεται αυτό το αλάτι με τα βότανα,φανταζόμαστε την γεύση του!!!!Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Marileni...είναι ωραία ιδίως σε σαλάτες. και κάνει διπλό καλό...μειώνεις το αλάτι και παίρνεις τα στοιχεία από πολλά βότανα.
Διαγραφήφιλιά
Μαρία
Χρόνια Πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα έχεις υγεία και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!!
Το αλάτι με τα βότανα πρέπει να είναι πολύ καλό!! Θα το φτιάξω σίγουρα!!
Καλορίζικη η καινούργια σου σελίδα!!!
Φιλάκια
Νεφέλη
Χρόνια πολλά Νεφέλη....σε ευχαριστώ πολύ.δοκίμασε το.. δεν θα θέλεις πια το συμβατικό αλάτι.
Διαγραφήφιλιά
Μαρία