Καλημέρα φίλες μου.........
Πέρασαν σχεδόν 4 μήνες από την τελευταία ανάρτηση μου.
Ελπίζω η επόμενη (!!!!;;;;;) να γίνει πιο σύντομα.
Πρίν 3 χρόνια στην ηλικία των 59 ετών είπα να κάνω μέτρηση οστικής πυκνότητας. Ακουγα φίλες και συμμαθήτριες να μιλάνε για την οστεοπόρωση ,για τα φάρμακα που παίρνουν και είπα....για στάσου ,εσύ τί κάνεις;;;;; Μήπως έχεις αργήσει πολύ;;;;
Ετσι πήγα, μου την έγραψε ο γιατρός και τήν έκανα. Οπως ήταν αναμενόμενο έδειξε οστεοπενία.
Μου πρότεινε ο γιατρός να ξεκινήσω κάποιο χάπι ,δεν το ήθελα όμως και ζήτησα να μάθω τι μπορώ να κάνω εναλλακτικά.
Δεν του άρεσε και πολύ η επιμονή μου αλλά στο τέλος μου είπε :
Γάλα ( δεν το πίνω, τρώω όμως πολύ γιαούρτι το γνήσιο με την πέτσα ) και γυμναστική (δεν κάνω , περπατάω όμως πολύ με γρήγορο βηματισμό κάτι που το δέχτηκε).
Και επανεξέταση σε 1 χρόνο ( το τεστ θα το πλήρωνα μου είπε διότι το δικαιούμαι κάθε 2 χρόνια).
Ολα καλά μέχρι εδω.
Η επανεξέταση τελικά δεν έγινε στον χρόνο επάνω αλλά σε τρία χρόνια .
Πήγα με φόβο. Ημουν σίγουρη ότι θα είχα στην καλύτερη περίπτωση οστεοπενία και στην χειρότερη οστεοπόρωση.
Η μέτρηση έδειξε ότι δεν έχω καν οστεοπενία, στην μέτρηση δε στην περιοχή του ισχίου η οστική πυκνότητα είναι απόλυτα φυσιολογική.
Τι παραπάνω έκανα στο διάστημα αυτό;;;;
Επινα πολυκόμπι, ένα βότανο που είναι πλούσιο σε πυρίτιο το οποίο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την απορρόφηση του ασβεστίου.
Και έκανα το ματζούνι με το αυγό και το λεμόνι.
Προσωπικά πιστεύω ότι στο ματζουνι αυτό οφείλω την αύξηση της οστικής πυκνότητας.
Πως κάνω το ματζούνι;;;
Οταν χρησιμοποιώ αυγά στην μαγειρική ,τα πλένω πολύ καλά με ξύδι και τα αφήνω να στεγνώσουν η τα στεγνώνω εγώ με χαρτί.
Τα σπάω για να τα χρησιμοποιήσω και τα τσόφλια τα ξαναπλένω με τρεχούμενο νερό μόνο.
Τα σπάω σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζω σε μπώλ και τα σκεπάζω με φρέσκο χυμό λεμονιού.
Τα αφήνω για 48 ώρες (το καλοκαίρι τα βάζω στο ψυγείο αυτές τις ώρες) και παρατηρώ οτι έχουν αφρίσει.
Τα σουρώνω με σουρωτήρι την πρώτη φορά και με τουλπάνι ακόμα μια φορά για να πάρω όσο πιο πολύ χυμό μπορώ και φυλάω τον χυμό στο ψυγείο. 1 κουταλιά της σούπας 3 φορές την ημέρα.
Μην φανταστείτε ότι μόλις τελειώσει κάνω αμέσως άλλο ( αν και θα έπρεπε ), συνήθως όταν κάνω ομελέτα το θυμάμαι .
Η γεύση του δεν είναι ξινή και πίνεται ευχάριστα.
Ηθελα να μοιραστώ μαζί σας την γνώση αυτή και ελπίζω να φανεί χρήσιμη.
Να είστε όλοι καλά.
Πέρασαν σχεδόν 4 μήνες από την τελευταία ανάρτηση μου.
Ελπίζω η επόμενη (!!!!;;;;;) να γίνει πιο σύντομα.
Πρίν 3 χρόνια στην ηλικία των 59 ετών είπα να κάνω μέτρηση οστικής πυκνότητας. Ακουγα φίλες και συμμαθήτριες να μιλάνε για την οστεοπόρωση ,για τα φάρμακα που παίρνουν και είπα....για στάσου ,εσύ τί κάνεις;;;;; Μήπως έχεις αργήσει πολύ;;;;
Ετσι πήγα, μου την έγραψε ο γιατρός και τήν έκανα. Οπως ήταν αναμενόμενο έδειξε οστεοπενία.
Μου πρότεινε ο γιατρός να ξεκινήσω κάποιο χάπι ,δεν το ήθελα όμως και ζήτησα να μάθω τι μπορώ να κάνω εναλλακτικά.
Δεν του άρεσε και πολύ η επιμονή μου αλλά στο τέλος μου είπε :
Γάλα ( δεν το πίνω, τρώω όμως πολύ γιαούρτι το γνήσιο με την πέτσα ) και γυμναστική (δεν κάνω , περπατάω όμως πολύ με γρήγορο βηματισμό κάτι που το δέχτηκε).
Και επανεξέταση σε 1 χρόνο ( το τεστ θα το πλήρωνα μου είπε διότι το δικαιούμαι κάθε 2 χρόνια).
Ολα καλά μέχρι εδω.
Η επανεξέταση τελικά δεν έγινε στον χρόνο επάνω αλλά σε τρία χρόνια .
Πήγα με φόβο. Ημουν σίγουρη ότι θα είχα στην καλύτερη περίπτωση οστεοπενία και στην χειρότερη οστεοπόρωση.
Η μέτρηση έδειξε ότι δεν έχω καν οστεοπενία, στην μέτρηση δε στην περιοχή του ισχίου η οστική πυκνότητα είναι απόλυτα φυσιολογική.
Τι παραπάνω έκανα στο διάστημα αυτό;;;;
Επινα πολυκόμπι, ένα βότανο που είναι πλούσιο σε πυρίτιο το οποίο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την απορρόφηση του ασβεστίου.
Και έκανα το ματζούνι με το αυγό και το λεμόνι.
Προσωπικά πιστεύω ότι στο ματζουνι αυτό οφείλω την αύξηση της οστικής πυκνότητας.
Πως κάνω το ματζούνι;;;
Οταν χρησιμοποιώ αυγά στην μαγειρική ,τα πλένω πολύ καλά με ξύδι και τα αφήνω να στεγνώσουν η τα στεγνώνω εγώ με χαρτί.
Τα σπάω για να τα χρησιμοποιήσω και τα τσόφλια τα ξαναπλένω με τρεχούμενο νερό μόνο.
Τα σπάω σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζω σε μπώλ και τα σκεπάζω με φρέσκο χυμό λεμονιού.
Τα αφήνω για 48 ώρες (το καλοκαίρι τα βάζω στο ψυγείο αυτές τις ώρες) και παρατηρώ οτι έχουν αφρίσει.
Τα σουρώνω με σουρωτήρι την πρώτη φορά και με τουλπάνι ακόμα μια φορά για να πάρω όσο πιο πολύ χυμό μπορώ και φυλάω τον χυμό στο ψυγείο. 1 κουταλιά της σούπας 3 φορές την ημέρα.
Μην φανταστείτε ότι μόλις τελειώσει κάνω αμέσως άλλο ( αν και θα έπρεπε ), συνήθως όταν κάνω ομελέτα το θυμάμαι .
Η γεύση του δεν είναι ξινή και πίνεται ευχάριστα.
Ηθελα να μοιραστώ μαζί σας την γνώση αυτή και ελπίζω να φανεί χρήσιμη.
Να είστε όλοι καλά.
Καλώς το Μαράκι μας !!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας έλειψες καλέ ..... χαίρομαι που βοήθησαν αυτά που μας είπες να το ξεπεράσεις και να είσαι πάντα καλά. Δεν γνώριζα το ματζούνι αυτό και χαίρομαι που το μοιράστηκες μαζί μας !!! Φαντάζομαι όλο και κάτι θα έχεις δημιουργήσει και θα μας δείξεις γιατί πάθαμε στερητικό !!!!!! Σε φιλώ !!!!!!
Ράνια μου να είσαι καλά. Οντως δεν κάθισα καθόλου τον χειμώνα που μας πέρασε ή μάλλον καθόμουν και επλεκα (μόνο !)
ΔιαγραφήΕπεται συνέχεια.
Φιλιά
Μαρία
Μαράκια μου, χαίρομαι που σε "ξαναβλέπω"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε που το είχα ξανακούσει αυτό το βότανο, μα θα το αναζητήσω!
Αν έκανε καλό σε εσένα, αυτό με κάνει να χαίρομαι διπλά!
;-)
Να είσαι καλά, γλυκό μου πλάσμα! ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! (Σε όλους, ναι???!)
:-)
*Μαράκι!!!! Ένα Μαράκι! Όχι Μαράκια!
Διαγραφήχαχαχα!
Μαράκια...καλά το είπες. Μια Μαρία για κάθε δουλειά. Τα ζούδια μου θα χαρούν σίγουρα με τα φιλιά που θα πάρουν απο εσένα.
ΔιαγραφήΦιλιά
Μαρία
Καλά έκανες και το μοιραστηκες μαζι μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε χαροποιεί που δεν υπάρχει προβλημα και εισαι πάλι μαζί μας!!
Καλό ξημέρωμα!
Φιλια :)
Χαίρομαι οταν μοιράζομαι οτι ξέρω ή μαθαίνω. Οσα κρατάμε μονο για τον εαυτό μας σκουριάζουν.
ΔιαγραφήΝα είσαι καλά Ariadni.
Φιλιά
Μαρία
Μας έλειψες!!!! Αφού όλα είναι καλά... να μας έρχεσαι πιό συχνα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέσσυ
Μπέσσυ πότε θα μιλήσουμε για το Loop;;;;
ΔιαγραφήΦιλιά
Μαρία
Όποτε θέλεις, όπου θέλεις κερνάω καφέ. Εχω το βιβλίο του loop και θέλω τις συμβουλές σου. Ελπίζω να τα πούμε πριν πας στο χωριό.Επίσης αποφάσισα να κάνω την παραπανω συνταγή. Πόσα αυγά?? για πόσο καιρό το πίνω?? 210-9575022 για R/V
ΔιαγραφήΕ
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι συνεχίζω γιατί μου έφυγε το μήνυμα,τόσα μικρά μοτιφ και να τα ενώσεις. Καλο και δημιουργικό μήνα, καλο καλοκαίρι να έχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήดูหนังออนไลน์